måndag 3 augusti 2015

Hemmagjord kebab av nötfärs



Räcker till 5-6 personer.

1 kg nötfärs
1,5 msk spiskummin
3 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk lökpulver

Sås:
2 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
1/2 dl Fanta apelsin
1/2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
cayennepeppar

Sätt ugnen på 100°. Rör ihop alla ingredienser ordentligt. Forma till en jämn rulle, något mindre än en köttfärslimpa utan håligheter. Rulla in i grillfolie. Lägg i en långpanna eller form med ändarna neråt så att vätskan kan rinna ut. Ställ in i ugnen i ca 3 timmar. Låt svalna och förvara i kylen över natten.

Vid servering: 
Hyvla eller skär köttfärsen mycket tunt. Stek i smör eller olja i några minuter. Servera med pommes, grönsaker och sås.

Sås:
Rör ihop alla ingredienser till såsen. Detta kan göras i god tid innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg