fredag 7 augusti 2015

Pepparkakscheesecake med vit choklad



12-14 bitar

Botten: 
50 g digestivekex
200 g pepparkakor
80 g smält smör

Fyllning: 
2 hg philadelfiaost
3 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde, vispad
150 g vit choklad, smält
3 äggvitor
rivet skal av 1 apelsin

Garnering: 
några krossade pepparkakor

1. Sätt ugnen på 200 grader. Krossa pepparkakorna till smulor och blanda dem med smöret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–9 min. Låt den kallna helt. (Gräddningen i ugnen kan uteslutas, men gör bottnen lite frasigare och att den håller ihop lite bättre).
3. Blanda färskost, äggulor, florsocker, vaniljsocker, grädde och choklad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.
4. Bred ut smeten på smulbottnen. Riv apelsinskalet och strö det på ytan. Låt kakan stå i frysen i några timmar. Ta fram den ca 20 min före servering. Dekorera med pepparkakor (hela eller krossade). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg