16 frallor
1/4 pkt jäst
5 dl kallt vatten
1 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 msk olja
1 msk socker
På kvällen:
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt mjöl, salt, olja och socker. Rör tills allt blandats. Degen är ganska så kladdig. Täck med handduk och ställ i kylen.
På morgonen:
Sätt ugnen på 225°. Stjälp försiktigt upp degen på väl mjölat bord. Dela degen i 16 bitar med degskrapa. Bearbeta degen så lite som möjligt. Lägg bitarna på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ca 20 minuter.
lördag 8 augusti 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar