måndag 10 augusti 2015
Vinbärscurd av vita vinbär
5 dl vita vinbär
1 dl vatten
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ordentligt. Sila av kärnor och skal.
Lägg "vinbärssaften" i en kastrull tillsammans med smör och 1 dl socker. Koka upp. Låt svalna lite.
Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med vinbärskrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka.
Häll upp i rena burkar (2 burkar). Låt svalna och sätt sen på lock. Förvara kallt. Hållbarhet ca 10-12 dagar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar