måndag 10 augusti 2015
Vinbärscurd av vita vinbär
5 dl vita vinbär
1 dl vatten
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ordentligt. Sila av kärnor och skal.
Lägg "vinbärssaften" i en kastrull tillsammans med smör och 1 dl socker. Koka upp. Låt svalna lite.
Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med vinbärskrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka.
Häll upp i rena burkar (2 burkar). Låt svalna och sätt sen på lock. Förvara kallt. Hållbarhet ca 10-12 dagar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar