Recept från "min goda sida"
12-18 bitar
15 skivor kavring
40 g smält smör
4 dl crème fraiche (34%)
400 g philadelfiaost
150 g riven västerbottenost
4 gelatinblad
Kör brödskivor i en mixer till smulor, blanda med smält smör och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 10 minuter.
Vispa ihop crème fraiche och philadelfiaost. Rör ner västerbottenost och smaka av med salt och peppar. Krama ur gelatinbladen, lägg dom i en liten kastrull och smält på svag värme. Rör ner lite av ostsmeten i gelatinet, rör sen ner gelatinoströran i resten av oströran.
Häll smeten över kavringsbotten och stryk den slät. Ställ i kylen över natten.
Lossa formen försiktigt och skär upp kakan, använd gärna värmd kniv för att få slät snittyta.
Denna cheesecake passar bra på en buffé, gärna tillsammans med lax eller skaldjur eller som förrätt kanske med några räkor, lite lax och några små tomater.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar