fredag 11 oktober 2019

Citronbiskvier

Botten: 
5 hg mandelmassa
2 äggvitor
1/2 dl strösocker


Fyllning: 
250 g mjukt smör
1 citron (saften+skalen
1 tsk vaniljsocker
3-4 dl florsocker
2 äggulor

Topping: 
200 g vit choklad

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan i en skål. Rör ihop med äggvita och socker.

Klä en långpanna (ca 25x30 cm) och fördela mandelmassebotten. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.

Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen.

Låt botten svalna helt innan du breder ut fyllningen. Ställ formen i kylen och låt smörkrämen stelna.

Smält chokladen och bred över den. Skär i lagom stora bitar när chokladen börjat stelna lite. Vänta inte tills chokladen stelnat helt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg