250 g hallon
1,5 dl socker
1/2 dl vatten
saften från två pressade lime
saften från en pressad apelsin
1,5 liter mineralvatten
Värm hallon tillsammans med vatten och socker i en kastrull tills sockret smält. Ta kastrullen från värmen. Pressa ner saften från limefrukterna och apelsinen. Häll allt genom en sil och "mosa" allt genom silen, så att du får bort alla kärnor. Låt kallna.
Blanda hallonpurén/saften med mineralvattnet.
fredag 11 oktober 2019
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar