Pajdeg:
100 g smör
3,5 dl vetemjöl
3 msk vatten
1 tsk salt
Fyllning:
5 hg nötfärs
1 påse tacokrydda
1 lime
1 chili
1 gul lök
1 kvisttomat
4 dl creme frisch
150 g lagrad riven ost
Blanda alla ingredienser till pajdegen i en mixer. Tryck ut degen i en pajform eller springform. Ställ kallt i ca 30 minuter. Förgrädda degen i 225 grader ca 10 minuter.
Börja med fyllningen: Stek färsen i en stekpanna med lite olja. Tillsätt tacokryddad tillsammans med vatten enligt instruktionerna på påsen.
Hacka chilin i mindre bitar och blanda med köttfärsen. Tillsätt rivet skal och saft från limefrukten. Häll fyllningen i pajskalet. Lägg över tomatskivor.
Fortsätter ett lager creme fraiche och sist ett lager med riven ost.
Grädda pajen i 225 grader i ca 20 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar