fredag 11 oktober 2019

Kyckling med persiljestekta morötter och gräddsås

4 portioner

potatis till fyra personer

Persiljestekta morötter: 
1 rödlök
5 morötter (eller ev. mer om man vill ha mycket morötter)
3 msk fryst persilja
lite olja att steka i
salt och peppar

Kyckling:
4 kycklingfiléer
olja att steka i
3 msk majsstärkelse
2,25 dl grädde
3,75 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1,5 msk honung
1,5 msk soya
salt och peppar

Skala och koka potatisen.

Skala lök och morötter. Skiva löken och skär morötterna i stavar.

Stek lök och morötter i olja i en stekpanna tills det blir mjukt. Det tar ganska så lång tid, för mig tog det ca 30 minuter. Krydda med salt och peppar och blanda i persiljan.

Bryn kycklingen i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Vispa ner majsstärkelsen i grädden och häll den över kycklingen tillsammans med vatten. Tillsätt kycklingbuljongtärning, honung och soya. Låt sjuda i några minuter tills kycklingen är klar. Kontrollera gärna med en termometer (lite drygt 70 grader).

Servera kycklingen med potatisen och de stekta morötterna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg