fredag 11 oktober 2019
Lantbröd
1 bröd
5 dl vatten
25 g jäst
2 tsk salt
11 dl vetemjölspecial
Smula ner jästen i en assistent. Värm vattnet till 37° och häll över jästen. Tillsätt salt och mjöl (lite åt gången) och arbeta ihop till en smidig men lite kladdig deg. Arbeta degen i assistenten i drygt 10 minuter.
Låt jäsa 45-60 minuter.
Forma till en limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Värm ugnen till 250° och baka först i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 200° och baka tills innertemperaturen är 96-97°.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar