fredag 11 oktober 2019

Pasta med valnötssås

4 hg pasta
150 g valnötter
2 vitlöksklyftor
1 hg färskriven parmesan
3 msk pinjenötter
0,75 dl olivolja
1,5 dl vispgrädde
1 tsk mejram
salt och svartpeppar

persilja och parmesan till garnering


Lägg valnötter, vitlöksklyftor, parmesan, pinjenötter, mejram, salt och peppar i en matberedare (eller använd stavmixer) och mixa ihop allt.

Värm upp olivolja i en stor stekpanna och rör ned nötblandningen och grädden. Rör om och låt puttra på låg värme i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och späd med lite grädde om det behövs.

Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Låt rinna av och blanda sedan såsen med pastan.

Servera med färskriven parmesan och hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg