4 hg pasta
150 g valnötter
2 vitlöksklyftor
1 hg färskriven parmesan
3 msk pinjenötter
0,75 dl olivolja
1,5 dl vispgrädde
1 tsk mejram
salt och svartpeppar
persilja och parmesan till garnering
Lägg valnötter, vitlöksklyftor, parmesan, pinjenötter, mejram, salt och peppar i en matberedare (eller använd stavmixer) och mixa ihop allt.
Värm upp olivolja i en stor stekpanna och rör ned nötblandningen och grädden. Rör om och låt puttra på låg värme i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och späd med lite grädde om det behövs.
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Låt rinna av och blanda sedan såsen med pastan.
Servera med färskriven parmesan och hackad persilja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar