4 hg pasta
150 g valnötter
2 vitlöksklyftor
1 hg färskriven parmesan
3 msk pinjenötter
0,75 dl olivolja
1,5 dl vispgrädde
1 tsk mejram
salt och svartpeppar
persilja och parmesan till garnering
Lägg valnötter, vitlöksklyftor, parmesan, pinjenötter, mejram, salt och peppar i en matberedare (eller använd stavmixer) och mixa ihop allt.
Värm upp olivolja i en stor stekpanna och rör ned nötblandningen och grädden. Rör om och låt puttra på låg värme i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och späd med lite grädde om det behövs.
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Låt rinna av och blanda sedan såsen med pastan.
Servera med färskriven parmesan och hackad persilja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar