Passar bra att servera tillsammans med räkor och bröd till kvällsmat - eller varför inte på julbordet eller som förrätt!
ca 16 skivor
3 hg laxfilé
3 hg torskfilé
1 tsk salt
2 msk potatismjöl
2 krm vitpeppar
3 ägg
3 dl crème fraiche
Sås:
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mellangrädde
1 burk röd kaviar à 100 g
2 msk finhackad dill
Skär fiskfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en matberedare eller mixer tillsammans med salt och peppar. Kör till en färs.
Tillsätt potatismjöl och ägg, ett i sänder. Tillsätt crème fraiche, lite i taget. Kör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord 1,5 litersform. Jämna till kanterna. Täck med aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen ca 80-90 minuter. Ta bort folien när ca 15 minuter återstår.
Låt patén vila ca 15 minuter innan den stjälps upp och får kallna.
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Smaka av.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar