Sådana här gjorde min farmor ofta när jag var liten. Det var länge sedan jag gjorde dem själv - men det kanske är dags snart.
4,5 dl strösocker
1 äggvita
3/4 dl florsocker
1,5 dl kallt vatten
1,5 msk gelatinpulver som rörs ut i....
1,5 dl kokande vatten
Strössel:
3 dl kokosflingor
1 msk kakao
Blanda allt och vispa länge..... Det är enklast att köra smeten i en assistent - då sköter den sig själv. Smeten är klar efter ca 30 minuter.
Häll ut smeten i en fyrkantig form (långpanna) med kokosflingor blandat med kakao i botten. Strö även kokosblandningen på smeten och ställ kallt. Efter några timmar går det bra att skära i lagom stora bitar. Avsluta med att även doppa kanterna i kokosblandningen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
det låter jätte gott jag är en tjej på 13 vårar som ska baka mina första munkar själv så deta receptet värkar bra
SvaraRaderaJa, detta kan man knappas misslyckas med. Lycka till!!!
SvaraRadera