Perfekt att ha i frysen och bara ta fram en stund innan den ska serveras!!! Sist jag gjorde denna tårta bytte jag ut mandelmassebotten mot en vanlig kladdkaka (kan vara bra om man har mandelallergiker i sin omgivning). Använde mig då av receptet till "helt vanlig kladdkaka" och rev ner rivet skal av 1 apelsin i den smeten istället.
8-10 bitar
4 hg mandelmassa
1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin
Fyllning:
5 dl vispgrädde
3 hg mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering:
hallon
hyvla mörk choklad
Varm hallonsås:
6 hg hallon
2 msk florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden. Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys i minst 4 timmar. Hit kan man förbereda.
Låt tårtan stå framme minst 30 minuter före servering. Garnera med hallon och choklad. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen varm till tårtan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar