tisdag 3 maj 2011

Bakad halloncheesecake med choklad

För 10-12 personer

2 hg digestivekex
50 g mörk choklad, 70%
75 g smör

Fyllning:
3 hg philadelfiaost
2 dl crème fraiche
2 msk majsstärkelse
1 dl strösocker
250 g hallon
1 lime, rivet skal
1 tsk vaniljsocker
3 ägg

Topping:
3 gelatinblad
2,5 dl crème fraiche
1/2 dl strösocker
2 msk pressad limesaft

Sätt ugnen på 150 grader.

Mixa kex och choklad till en smulig massa. Smält smöret och blanda ner det.

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i formen. Förgrädda i ca 10 minuter.

Blanda samman philadelfiaost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, hallon, limeskal och vaniljsocker i matberedare. Mixa samman och häll sedan fyllningen i formen.  Grädda långt ner i ugnen ca 40 minuter, tills fyllningen stannat.

Låt svalna och ställ sedan cheesecaken i kylen.

Låt geletinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt de smälta under omrörning. Smaksätt med limesaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll sen toppingen på den kalla cheesecaken. Ställ tillbaks i kylen. Servera cheesecaken helt kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg