tisdag 3 maj 2011

Parmalindad fläskfilé med balsamicosås

4 personer

5-6 hg fläskfilé
6 hackade soltorkade tomater
1/2 - 1 dl hackad basilika (färsk eller frusen, ta något mindre mängd om du använder frusen basilika)
50 g riven parmesanost
salt
svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
4-5 skivor parmaskinka
smör
olivolja

Sås:
2 dl vispgrädde
2 msk aceto balsamico
1 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
flytande honung
salt
vitpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda soltorkade tomater, basilika, vitlök och parmesan till en röra.

Putsa fläskfilén och gör ett snitt längs hela filén. Fyll med röran och salta och peppra runt om. Linda skinkan runt filén och bind runt med snören.

Bryn fläskfilén i hälften olivolja och hälften smör. Grädda färdigt fläskfilén i ugnen i ca 15-20 minuter. Ta bort snörena och skiva upp filén innan servering.

Sås:
Blanda grädde, aceto balsamico, fond och vitlök i en kastrull. Låt koka ihop under några minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och honung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg