4-6 personer
0,5 - 1 liter jordgubbar
1 grillad kyckling
5 dl sallad, gärna olika sorter
2 avokado
1 klyfta melon (valfri sort)
2 msk rostade pinjenötter
Basilikadressing:
1 kruka basilika
3 msk vinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 msk ljus sirap
1 dl olja
3-4 msk crème fraiche
Skiva jordgubbarna. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Strimla salladen. Dela avokadon, tag bort kärnan och skalet och skär fruktköttet i mindre bitar. Skär melonen i mindre bitar. Blanda alla ingredienserna i en skål. Strö över rostade pinjenötter.
Dressing:
Knipsa av basilikabladen och finhacka dem i en mixer. Tillsätt vinäger, salt, peppar och sirap. Häll till sist i oljan och crème fraichen. Servera dressingen till salladen.
onsdag 18 maj 2011
Jordgubbs- och kycklingsallad med basilikadressing
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar