Perfekt att göra mycket av!
3 hg köttfärs
2 gula lökar
smör
1 msk vetemjöl
1 burk krossade tomater
1-1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
10 kokta potatisar (kalla)
2,5 dl vispgrädde
2-3 dl riven ost
Bryn köttfärs och hackad lök i smör i stekpanna. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt tomat, salt, peppar och timjan och låt koka sakta ca 10 minuter. Skala och skiva potatisen. Blanda grädde och ost. Varva potatis och köttfärsröra i en gratängform och häll över ostgrädden. Grädda i 225 grader ca 20 minuter. Servera med sallad och tzatziki.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar