onsdag 11 maj 2011
Ugnsrostade rotfrukter
Rotfrukter i ugnen kan vara ett bra sätt att få i barnen lite mer grönsaker än vanligt - åtminstone ett av mina som normalt inte är så förtjust i olika slags nyttigheter. Här serveras de tillsammans med steppsallad och hamburgare.
Hittade även detta recept i kvällstidningsbilagan "Mitt kök" där det serverades som tillbehör till hamburgare.
2 palsernackor
4 morötter
4 potatisar
3 msk olivolja
salt
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skär rotfrukterna i stavar eller klyftor och dela i lagom stora bitar.
Vänd bitarna i olja och lägg på en plåt. Sätt i plåten i ugnen i 20-25 minuter eller tills rotfrukterna börjar bli mjuka. Rör runt bland grönsakerna ett par gånger under tiden. Strö över salt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar