Deg:
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk socker
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
3 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Garnering:
ca 1 liter jordgubbar
1/2 dl röd vinbärsgelé
1 msk vatten
Arbeta ihop mjöl, havregryn, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg som får vila svalt.
Klä en pajform (ca 24 cm i diameter) med degen. Nagga botten och låt formen stå kallt i 20 minuter. Grädda strax under mitten i 175 grader ca 20 minuter.
Vispa grädde, crème fraiche och socker till en kräm. Rör ner äggulan. Bred ut krämen i pajskalet.
Täck ytan med jordgubbar. Smält gelén i vattnet på svag värme. Pensla den smälta gelén på jordgubbarna när gelén börjar stelna igen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar