onsdag 4 maj 2011

Jordgubbspaj med crème fraiche-fyllning och vinbärsgelé

Deg:
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk socker
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
3 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering:
ca 1 liter jordgubbar
1/2 dl röd vinbärsgelé
1 msk vatten

Arbeta ihop mjöl, havregryn, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg som får vila svalt.

Klä en pajform (ca 24 cm i diameter) med degen. Nagga botten och låt formen stå kallt i 20 minuter. Grädda strax under mitten i 175 grader ca 20 minuter.

Vispa grädde, crème fraiche och socker till en kräm. Rör ner äggulan. Bred ut krämen i pajskalet.

Täck ytan med jordgubbar. Smält gelén i vattnet på svag värme. Pensla den smälta gelén på jordgubbarna när gelén börjar stelna igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg