Trodde aldrig att det skulle vara så enkelt att göra egen pizzasallad när jag gjorde det för första gången för något år sedan.
1 liter kokande vatten
1/2 vitkålshuvud
1,5 dl solrosolja eller annan matolja
5 msk vitvinsvinäger (druvans blir bäst tycker jag)
0,5 dl vatten
1 msk strösocker
2 msk oregano
2 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar
Strimla vitkålen med osthyvel. Lägg all sallad i ett durkslag och häll över det kokande vattnet. Låt rinna av.
Lägg vitkålen i en rymlig bunke med tätslutande lock. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen i en skål och slå över vitkålen. Blanda väl. Låt svalna i rumstemperatur. Förvara sedan i kylskåp. Hållbarhet 5-7 dagar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar