2 personer
1 pkt färsk papardell á 400 g
90 g parmaskinka
1 stor zucchini
1 gul lök
8 färska champinjoner
2 mozzarellaostar
2 dl riven parmesanost
1 kruka basilika
1 dl olivolja
2 msk smör
2 soltorkade tomater i olja
salt
svartpeppar
Mixa 2/3 delar av basilikan med 0,5 dl olivolja och lite salt. Skär zucchinin i stavar, skiva champinjonerna och löken och fräs grönsakerna i en stor stekpanna på mycket stark värme. Salta och peppra. Ta av detta från värmen när zucchinin fått ordentligt med färg.
Klipp ner mozzarellan och parmaskinkan i det stekta.
Koka pastan med en skvätt olivolja i vattnet. Häll av pastan. Häll den hemmagjorda peston över pastan och lyft runt lite. Blanda sedan det stekta och pastan i en stor skål med lite färska basilikablad och fint klippta soltorkade tomater. Ringla sedan över resterande olivolja och toppa slutligen med parmesanost.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar