2 personer
1 pkt färsk papardell á 400 g
90 g parmaskinka
1 stor zucchini
1 gul lök
8 färska champinjoner
2 mozzarellaostar
2 dl riven parmesanost
1 kruka basilika
1 dl olivolja
2 msk smör
2 soltorkade tomater i olja
salt
svartpeppar
Mixa 2/3 delar av basilikan med 0,5 dl olivolja och lite salt. Skär zucchinin i stavar, skiva champinjonerna och löken och fräs grönsakerna i en stor stekpanna på mycket stark värme. Salta och peppra. Ta av detta från värmen när zucchinin fått ordentligt med färg.
Klipp ner mozzarellan och parmaskinkan i det stekta.
Koka pastan med en skvätt olivolja i vattnet. Häll av pastan. Häll den hemmagjorda peston över pastan och lyft runt lite. Blanda sedan det stekta och pastan i en stor skål med lite färska basilikablad och fint klippta soltorkade tomater. Ringla sedan över resterande olivolja och toppa slutligen med parmesanost.
tisdag 31 maj 2011
Papardelle med parmaskinka och basilika
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar