söndag 29 maj 2011

Polkaskorpor


40-50 stycken

150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl hackade/krossade polkagris

Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och sist det smälta smöret. Arbeta ihop till en deg som delas i tre delar som formas till längder som läggs på en plåt. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och skär genast i 2cm-tjocka skorpor. Ställ tillbaks skorporna i ugnen på eftervärmen och låt stå tills de torkat helt, gärna över natten.

2 kommentarer:

  1. Bakade dessa igår! Länkade hit i min blogg. Hoppas det är ok!

    SvaraRadera
  2. Självklart är det ok! Vilken fin blogg du har! Ett tips för att "hacka" polkagrisarna är att lägga dem i dubbla plastpåsar med en handduk runt, lägga det på ett stabilt underlag och använda hammare.

    SvaraRadera

Populära inlägg