1 fläskfilé
2 vitlökklyftor
1 tsk hackad rosmarin
rivet skal av 1 citron
olivolja
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 125 grader. Putsa filén.
Skala och finhacka vitlöken och blanda med rosmarin, citronskal, 1,5 tsk salt och 2 krm peppar. Gnid in filéerna med blandningen.
Bryn runt om tills filèn fått fin färg. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen och lägg över den i en form.
Stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. Låt svalna och skär sedan i tunna skivor och servera gärna med tonnatosås.
tisdag 17 maj 2011
Helstekt fläskfilé med rosmarin
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar