Denna köttfärssås gjorde alltid min mamma när jag var liten. Jag använder fortfarande receptet som bas, men brukar minska på löken något och kanske lägga till lite annat istället, t ex rivna morötter och crème fraiche.
3 hg köttfärs
1 lök
1,5 msk margarin
2,5 dl vatten (jag tar ofta hälften vatten, hälften crème fraiche)
3-4 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm timjan
Bryn köttfärs och lök. Tillsätt de andra ingredienserna och låt koka en stund. Servera med pasta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar