Ännu ett recept med filmjölk.... Trots att det är rågsikt i degen så känns det nästan som om man äter något som liknar kaka....
6 hg rågsikt
5 dl filmjölk eller mjölk
2 dl sirap
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1/2-1 msk blandade brödkryddor
Rör ihop alla ingredienserna noga. Klicka ut degen i två smorda format. Baka i 1,5 timmer i 150 grader.
torsdag 26 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar