ca 20 stycken
50 g jäst
5 dl vatten
4 dl finriven morot
250 g keso
2 tsk salt
1 msk flytande smör eller rapsolja
4 dl grahamsmjöl
13-14 dl vetemjöl
Rör ut jästen i 37-gradigt vatten. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i 30 minuter.
Dela degen i två delar och forma till två tjocka längder. Platta till dem lätt och dela varje längd i 10 delar. Lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter
torsdag 26 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar