5 dl mjölk
2 dl havregryn
1 tsk salt
Kokas ihop till en gröt.
100 g margarin - smältes i gröten, låt sen gröten svalna.
5 dl mjölk
100 g jäst
1,5 dl sirap
2,5 liter vetemjöl
Smula sönder jästen och häll över fingervarm mjölk. Tillsätt gröten, sirap och vetemjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 30 minuter.
Häll ut degen på bakbordet och kavla ut den så att den är ungefär en cm tjock. Ta ut tekakor med hjälp av lämpligt mått, t ex en stor kopp. Lägg tekakorna på en plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Baka ca 7 minuter i 200 grader.
tisdag 3 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar