1 liter buljong (vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar)
5 potatisar
2 purjolökar
1 gul lök
salt och vitpeppar
1/2 - 2 dl grädde eller créme fraiche
Skär potatisen i tärningar. Koka potatisen och löken i buljong tills potatisen är så mjuk att den går att vispa. Tillsätt grädde eller crème fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar.
Ibland när jag gör denna soppa brukar jag steka upp några korvslantar (typ wienerkorv skuren i små bitar) som jag lägger i soppan när den ska ätas. Det blir lite mer mat av det hela då.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar