4 äggvitor
1 3/4 dl socker
3 dl grädde
frukt eller bär, färska eller frusna
Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner sockret. Bred ut på olja bakplåtspapper i 150 grader ca 10 minuter i mitten av ugnen.
Låt marängbotten kallna. Vispa ca 3 dl grädde och blanda med frukt. Bred ut över marängbotten och rulla ihop till en rulle. Låt frysa. Ta fram den i god till innan den ska serveras. Den ska serveras "halvfryst".
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar