Också en favorit.... Gärna som förrätt men också på julbordet.
Botten:
200 - 225 g kavring
75 g smält smör
Fyllning:
5 gelatinblad
150 g lax
200 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
1 dl finstrimlad eller hackad purjolök
1/2 dl finhackad dill
salt
peppar
Garnering:
120 g stenbits- eller löjrom (kanske lite mer)
1 citron
Smula eller finhacka kavringen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ svalt.
Lägg gelatinblad i kallt vatten minst 10 minuter. Strimla eller tärna laxen fint. Hacka räkorna grovt. Blanda crème fraiche, gräddfil, purjo och dill. Lägg i lax och räkor och rör om. Smaka av med salt och peppar. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Blanda i ett par matskedar laxröra. Häll blandningen i laxröran och rör om väl, klicka ut i formen och släta till. Ställ kallt ett par timmar, gärna över natten.
Garnering: Bred på ett tunt lager stenbits- eller löjrom och garnera med citron. Servera ev. med sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar