3 dl mjöl
150 g margarin
2 msk vatten
2 mozzarellaostar á 125 g
2 msk pesto
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 zucchini (4 hg)
Arbeta ihop mjöl, margarin och vatten till en pajdeg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 minuter i 225 grader.
Skiva mozzarellaostarna tunt och lägg ut skivorna i pajskalet.
Blanda pesto, ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över mozzarellan.
Hyvla till sist zucchinin över allt (hyvla med osthyvel). Gratinera pajen i 225 grader, ca 35 grader.
Gör gärna en "topping" av 10 körsbärstomater, halv kruka basilika, 1 msk olivolja och 1 tsk balsamvinäger och lägg i en hög i mitten av pajen vid servering.
Pajen passar bra till grillat, ihop med lufttorkad skinka eller på en buffé.
tisdag 31 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar