tisdag 31 maj 2011

Pestopaj

3 dl mjöl
150 g margarin
2 msk vatten

2 mozzarellaostar á 125 g
2 msk pesto
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 zucchini (4 hg)

Arbeta ihop mjöl, margarin och vatten till en pajdeg. Tryck ut i en pajform och förgrädda  i 10 minuter i 225 grader.

Skiva mozzarellaostarna tunt och lägg ut skivorna i pajskalet.

Blanda pesto, ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över mozzarellan.

Hyvla till sist zucchinin över allt (hyvla med osthyvel). Gratinera pajen i 225 grader, ca 35 grader.

Gör gärna  en "topping" av 10 körsbärstomater, halv kruka basilika, 1 msk olivolja och 1 tsk balsamvinäger och lägg i en hög i mitten av pajen vid servering.

Pajen passar bra till grillat, ihop med lufttorkad skinka eller på en buffé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg