onsdag 11 maj 2011

Potatissallad med kapris och oliver

Räcker till 8-10 personer på en buffé

Fick denna supergoda potatissallad på en tjejträff för ett tag sedan. Receptet kommer från tidningen Buffé nr 4/2010.

2 kg delikatesspotatis
2 vitlökklyftor
1 dl vitvinsvinäger
1 1/4 dl olivolja
5 msk kapris
2 dl blandade oliver (kan uteslutas)
2 dl grovt skuren persilja
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Koka potatisen i lättsaltat vatten.

Skala och finriv vitlök. Blanda vitlök, vinäger, olivolja, kapris och oliver.

Dela potatisen medan den fortfarande är ljummen. Lägg i en skål. Häll över dressingen och blanda runt. Vänd ner persiljan. Krydda med flingsalt och peppar.

Salladen passar utmärkt tillsamman med fläskfilé och tonnatosås eller på ett buffébord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg