Räcker till 8-10 personer på en buffé
Fick denna supergoda potatissallad på en tjejträff för ett tag sedan. Receptet kommer från tidningen Buffé nr 4/2010.
2 kg delikatesspotatis
2 vitlökklyftor
1 dl vitvinsvinäger
1 1/4 dl olivolja
5 msk kapris
2 dl blandade oliver (kan uteslutas)
2 dl grovt skuren persilja
olivolja
flingsalt
svartpeppar
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Skala och finriv vitlök. Blanda vitlök, vinäger, olivolja, kapris och oliver.
Dela potatisen medan den fortfarande är ljummen. Lägg i en skål. Häll över dressingen och blanda runt. Vänd ner persiljan. Krydda med flingsalt och peppar.
Salladen passar utmärkt tillsamman med fläskfilé och tonnatosås eller på ett buffébord.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar