fredag 27 maj 2011

Marinerad oxfilé

4 portioner

8 hg oxfilé
salt
svartpeppar
smält margarin

Marinad:
1,5 dl matolja
3 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk grovstött vitpeppar
0,5 tsk grovstött rosépeppar
1 pressad vitlökklyfta
1 tsk smulad dragon
1,5 dl soya

Torka och putsa köttet. Gnid in det med salt och peppar. Pensla med smält margarin. Lägg köttet i en ugnssäker form med en köttermometer instucken till köttets mitt.

Stek filèn i ugnen, 125 grader tills termometern visar 55 grader. Blanda under tiden marinaden.

Låt det färdigstekta köttet svalna. Lägg det i dubbla plastpåsar, häll i marinaden. Pressa ut så mycket luft som möjligt och tillslut påsen. Lägg den i en inte alltför stor form. Marinera i minst två dygn. Vänd påsen ibland.

Skär köttet i tunna skivor och servera med "twice-baked-potatoes" och kokta grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg