4 portioner
8 hg oxfilé
salt
svartpeppar
smält margarin
Marinad:
1,5 dl matolja
3 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk grovstött vitpeppar
0,5 tsk grovstött rosépeppar
1 pressad vitlökklyfta
1 tsk smulad dragon
1,5 dl soya
Torka och putsa köttet. Gnid in det med salt och peppar. Pensla med smält margarin. Lägg köttet i en ugnssäker form med en köttermometer instucken till köttets mitt.
Stek filèn i ugnen, 125 grader tills termometern visar 55 grader. Blanda under tiden marinaden.
Låt det färdigstekta köttet svalna. Lägg det i dubbla plastpåsar, häll i marinaden. Pressa ut så mycket luft som möjligt och tillslut påsen. Lägg den i en inte alltför stor form. Marinera i minst två dygn. Vänd påsen ibland.
Skär köttet i tunna skivor och servera med "twice-baked-potatoes" och kokta grönsaker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar