söndag 29 maj 2011
Skorpor med vit choklad
Här kommer ytterligare ett recept på skorpor med vit choklad. Gillar det...... Vilka som blir bäst är en smaksak. Detta recept är samma som det med polkagrisar i. Det är bara annan smaksättning.
150 g flytande smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
100 g vit choklad
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och det smälta smöret. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i tre delar och forma till längder som läggs på en plåt. Baka i 175 grader i 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och skär i 2cm-tjocka skorpor. Ställ tillbaks plåten i ugnen på eftervärme och låt skorporna stå där tills de är helt torra. De kan gärna stå i ugnen över natten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
hej,
SvaraRaderaJag hamnade här via en annan blogg! Tack för titten...(Jag älskar att baka)