Om man tröttnar på att äta jordgubbarna precis som de är (om man nu kan tröttna på jordgubbar) så är det gott att marinera dem.
1 liter jordgubbar
Lag:
2 dl vatten
3/4 dl socker
1/2 dl matlagningsvin
rivet skal och saft av 1 apelsin
saft av 1/2 citron
Lagen: Koka upp vatten, socker, vin och apelsinskal och låt det koka några minuter. Sila lagen och låt den svalna. Tillsätt apelsin- och citronsaft. Lägg jordgubbarna i en skål (de stora delas). Häll lagen över och låt de stå svalt 2 timmar eller längre. Vänd jordgubbarna några gånger under tiden.
Servera jordgubbarna svala - inte kylskåpskalla.
torsdag 26 maj 2011
Marinerade jordgubbar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar