Om man tröttnar på att äta jordgubbarna precis som de är (om man nu kan tröttna på jordgubbar) så är det gott att marinera dem.
1 liter jordgubbar
Lag:
2 dl vatten
3/4 dl socker
1/2 dl matlagningsvin
rivet skal och saft av 1 apelsin
saft av 1/2 citron
Lagen: Koka upp vatten, socker, vin och apelsinskal och låt det koka några minuter. Sila lagen och låt den svalna. Tillsätt apelsin- och citronsaft. Lägg jordgubbarna i en skål (de stora delas). Häll lagen över och låt de stå svalt 2 timmar eller längre. Vänd jordgubbarna några gånger under tiden.
Servera jordgubbarna svala - inte kylskåpskalla.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar