1/2 citron
150 g blåbär
1 krm kanel
1 tsk florsocker
1 tsk Maizena majsstärkelse + 1 tsk vatten
2 hg philadelfiaost (light går också bra)
1,5 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk florsocker
4 digestivekex
4 tsk råsocker eller strösocker
Skrubba citronen i ljummet vatten, riv och spara skalet, pressa ur 2 msk saft. Koka upp citronsaft, blåbär, kanel och 1 tsk florsocker. Ta kastrullen från värmen och låt bären safta sig under lock i 5 minuter.
Rör ut majsstärkelsen i vattnet, tillsätt till kastrullen och låt koka upp igen. Fördela blåbären i portionsskålar och låt svalna.
Rör ost, yoghurt, vaniljsocker, 1,5 msk florsocker och rivet citronskal i en skål.
Grovsmula kexen över blåbären. Fördela ostsmeten över blåbären. Låt stå i kylen ca 1 timma.
Strö råsocker över och bränn med en gasolbrännare tills sockret smält och karamelliserats. Servera genast.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar