torsdag 23 februari 2012

Blåbärscheesecake i portionsformar

1/2 citron
150 g blåbär
1 krm kanel
1 tsk florsocker
1 tsk Maizena majsstärkelse + 1 tsk vatten

2 hg philadelfiaost (light går också bra)
1,5 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk florsocker

4 digestivekex

4 tsk råsocker eller strösocker

Skrubba citronen i ljummet vatten, riv och spara skalet, pressa ur 2 msk saft. Koka upp citronsaft, blåbär, kanel och 1 tsk florsocker. Ta kastrullen från värmen och låt bären safta sig under lock i 5 minuter.

Rör ut majsstärkelsen i vattnet, tillsätt till kastrullen och låt koka upp igen. Fördela blåbären i portionsskålar och låt svalna.

Rör ost, yoghurt, vaniljsocker, 1,5 msk florsocker och rivet citronskal i en skål.

Grovsmula kexen över blåbären. Fördela ostsmeten över blåbären. Låt stå i kylen ca 1 timma.

Strö råsocker över och bränn med en gasolbrännare tills sockret smält och karamelliserats. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg