Jag har alltid trott att man måste ha grädde i carbonara och tyckte att det var konstigt att göra utan - ända tills jag förra veckan såg en kock på tv som gjorde något liknade detta.
4 hg spagetti
2-3 msk smör
2 msk olivolja
120 g tärnad bacon
4 äggulor
2 msk vitt vin (matlagningsvin fungerar bra)
3 msk färskriven parmesan
salt
peppar
finhackad persilja
Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.
Hetta upp smör och olivolja på medelvärme i en stekpanna. Lägg i bacon och bryn försiktigt tills baconet fått färg men inte är bränt. Rör om ofta.
Häll i vinet och ta av stekpannan från spisen.
Vispa försiktigt ihop äggulorna med parmesan, kryddor och persilja.
Blanda innehållet i baconpannan med den färdiga pastan.
Rör i äggblandningen och peppra.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar