måndag 20 februari 2012
Kyckling- och valnötspasta
Enligt receptet skulle det ta max 20 minuter att göra denna rätt. Det stämde inte riktigt, men det var hur som helst en enkel och snabb rätt att tillaga.
3 hg pasta
5 hg kycklingfilé
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
"Persiljepesto"
150 g valnötter
2 dl hackad persilja
rivet skal av 1 citron (eller pressad saft ur en 1/2 citron)
4 dl riven parmesan
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk olivolja
1 dl rucola
Koka pastan. Skär kycklingen i små bitar och stek i smör. Salta och peppra.
Mixa nötter, persilja, citronskal, parmesan, vitlök, salt, peppar och olivolja. Blanda med pastan.
Skölj rucolan och blanda den med pastan. Strö över kycklingbitarna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
12 muffins 250 g neutral olja, typ rap- eller solrosolja 100 g vatten 200 g ägg (ca 4 stycken) rivet skal från 1 citron 270 g strö...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar