söndag 26 februari 2012
Hälsolimpor
2 limpor
50 g jäst
5 dl vatten
2 msk honung
2 tsk salt
1 burk kesella, 250 g
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
8 hackade katrinplommon
5 dl fint rågmjöl
ca 10 dl vetemjölk special
Pensling:
vatten
solroskärnor
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme. Rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt honung, salt, kesella, solroskärnor, linfrön, katrinplommon och rågmjöl. Arbeta in vetemjölet till en smidig deg. Låt jäsa 40 minuter.
Ta upp och arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar och forma till limpor. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla bröden med vatten och strö över solroskärnor (jag hoppade över detta för att om möjligt få barnen att våga testa brödet....). Grädda bröden i den nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
12 muffins 250 g neutral olja, typ rap- eller solrosolja 100 g vatten 200 g ägg (ca 4 stycken) rivet skal från 1 citron 270 g strö...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar