lördag 4 februari 2012
Råraka med rökt lax och honung
4 portioner (ganska små)
8 medelstora potatis
smör till stekning
salt
8 skivor rökt lax
flytande honung
Skala och riv den råa potatisen och forma lagom stora bollar (som sen plattas till i stekpannan) med händerna. Stek efter hand i stekpanna. Se upp med att skölja händerna och den rivna potatisen. Då finns risken att stärkelsen som binder ihop rårakan vid stekningen försvinner. Salta lätt.
Servera med rökt lax och gräddfil. Ringla honung över rårakorna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar