söndag 12 februari 2012

Pannacottabakelser med hallon

När vi åt dessa kunde vi inte riktigt komma fram till vilken temperatur de skulle ha när ska serveras. När vi åt dem kylskåpskalla var pannacottan godast - men botten var alldeles för hård. Om man däremot serverade dem rumstempererade var botten lite mer lagom - men pannacottan inte riktigt lika god. 

I ursprungsreceptet görs dessa i en lite större form och skärs sedan i rutor, men eftersom jag inte hade någon lagom stor form använde jag muffinsformar i stället. Jag ställde formarna i en muffinsplåt för att de skulle hålla formen. 



15-18 portioner

Botten:
2 hg digestivekex
2 dl cornflakes
2 msk vaniljsocker
125 g smör
2 hg ljus choklad

Fyllning:
1/2-1 liter hallon
1 liter vispgrädde
1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
2,5 dl Dansukker Gelésocker Multi

Klä en form, 20x30 cm med plastfolie. Krossa kexen och blanda dem i en skål tillsammans med cornflakes och vaniljsocker. Smält smöret och häll i skålen. Blanda noga och tryck ut i formen. Ställ i kylskåp.

Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Pensla chokladen över bottnen.

När chokladen stelnat strös hallonen över.

Koka upp grädde, apelsinjuicekoncentrat och gelésocker och låt koka i en 1/2 minut. Låt svalna något innan det hälls över hallonen. Ställ i kylskåp. Skär i rutor när allt stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg