tisdag 28 februari 2012
Kycklingpasta
strimlad kött från en hel kyckling (ca 6 hg)
3 scharlottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja och smör
saften från 1 citron
1,5 dl vispgrädde
5 äggulor
1,5 dl finriven parmesan
salt och svartpeppar
skalet från en citron
0,75 dl hackad bladpersilja
parmesan och svartpeppar till serveringen
4 hg pasta (gärna strozzapreti)
Koka upp saltat vatten till pastan.
Hetta upp smör och olivolja i rymlig stekpanna. Fräs scharlottenlök och vitlök utan att de tar färg.
Häll i pastan i vattnet.
Tillsätt det strimlade kycklingköttet (till löken). Häll över citronsaften och låt den koka in.
Blanda grädde parmesan och äggulor i en skål. Krydda med salt och svartpeppar.
Häll av pastavattnet när pastan kokat klart. Häll sedan tillbaks pastan i kastrullen. Tillsätt kycklingen och gräddblandningen och blanda väl så att pastan täcks och suger åt sig.
Tillsätt det rivna citronskalet och rör runt. Strö över den hackade bladpersiljan. Servera tillsammans med parmesanost och mer svartpeppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar