tisdag 28 februari 2012
Kycklingpasta
strimlad kött från en hel kyckling (ca 6 hg)
3 scharlottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja och smör
saften från 1 citron
1,5 dl vispgrädde
5 äggulor
1,5 dl finriven parmesan
salt och svartpeppar
skalet från en citron
0,75 dl hackad bladpersilja
parmesan och svartpeppar till serveringen
4 hg pasta (gärna strozzapreti)
Koka upp saltat vatten till pastan.
Hetta upp smör och olivolja i rymlig stekpanna. Fräs scharlottenlök och vitlök utan att de tar färg.
Häll i pastan i vattnet.
Tillsätt det strimlade kycklingköttet (till löken). Häll över citronsaften och låt den koka in.
Blanda grädde parmesan och äggulor i en skål. Krydda med salt och svartpeppar.
Häll av pastavattnet när pastan kokat klart. Häll sedan tillbaks pastan i kastrullen. Tillsätt kycklingen och gräddblandningen och blanda väl så att pastan täcks och suger åt sig.
Tillsätt det rivna citronskalet och rör runt. Strö över den hackade bladpersiljan. Servera tillsammans med parmesanost och mer svartpeppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Satsen räcker till att fylla ett lager på en normalstor tårta. 2 hg hallon och blåbär (frusna går bra) 1 msk socker 0,5 dl vatten 2 gela...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar