5 portioner
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl socker
6-7 äggulor
1 vaniljstång
rivet skal av 1/2 citron
ca 1 dl rörsocker
Koka upp vispgrädden med mjölk, socker och vaniljfrön och vaniljstång.
Lägg äggulorna i en bunke och vispa ner gräddmjölken. Tillsätt rivet citronskal.
Sätt ugnen på 100 grader. Fördela smeten i 5 portionsformar och baka brûlèen i 1-2 timmar (tills den stannat). I alla recept jag hittat hitintills stå det att man ska baka brûlèn i knappt en timma. Mina brûlèer har dock aldrig varit klara efter en timma. Så jag brukar höja temperaturen något till 120 grader och baka en stund till. Känn med en kniv så att den är färdig när du tar ut den.
Låt formarna svalna i kylen.
Före servering: Strö över ett jämnt lager rörsocker och bränn av brûlèen med en gasolbrännare eller i ugnen på full grilleffekt någon minut. Servera gärna med färska björnbär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar