torsdag 8 september 2011
Limedoftande kolakakor
30-35 stycken
1 hg smör
1 dl strösocker
rivet skal av en lime
1 msk honung
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt limeskal och honung. Blanda vetemjöl och bakpulver. Arbeta ihop mjölblandningen och smörblandningen till en deg.
Rulla ut till tre fingertjocka längder som läggs på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Skär i sneda bitar medan kakorna fortfarande är varma.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Så mycket bra recept du bjuder på, trevligt att hitta hit:)
SvaraRaderaNär du fryser in päron i lag, gör du det då i påsar eller?
Kommer helt klart tillbaka!
Kram Emma
Tack! När jag fryser in päron i lag så brukar jag lägga dem i plastburkar, jag är lite rädd att lagen ska rinna ut om jag lägger dem i plastpåsar - fast tar man dubbla påsar så går det säkert bra.
SvaraRadera