I detta taget har jag totalt fastnat för pannacotta av olika de slag. Det är så gott! Denna sorten kan jag definitivt rekommendera.
4-6 portioner
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker (gärna hemmagjort)
100 g vit choklad
3 gelatinblad (mängden gelatinblad kan ev. minskas något, ska testa med 2,5 blad nästa gång)
Garnering: Björnbär, hallon, blåbär eller något annat syrligt passar till denna ganska så söta pannacotta.
Lägg gelatinbladen i vatten i minst 5 minuter. Koka upp grädden tillsammans med vaniljsocker. Tillsätt chokladen bruten i mindre bitar. Rör om tills chokladen smält. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i gräddsmeten. Rör runt. Häll upp i glass eller små formar. Ställ kallt i minst 2 timmar. Garnera med bär vid serveringen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar