fredag 23 september 2011

Pannacotta med vit choklad

I detta taget har jag totalt fastnat för pannacotta av olika de slag. Det är så gott! Denna sorten kan jag definitivt rekommendera.


4-6 portioner

5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker (gärna hemmagjort)
100 g vit choklad
3 gelatinblad (mängden gelatinblad kan ev. minskas något, ska testa med 2,5 blad nästa gång)

Garnering: Björnbär, hallon, blåbär eller något annat syrligt passar till denna ganska så söta pannacotta.

Lägg gelatinbladen i vatten i minst 5 minuter. Koka upp grädden tillsammans med vaniljsocker. Tillsätt chokladen bruten i mindre bitar. Rör om tills chokladen smält. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i gräddsmeten. Rör runt. Häll upp i glass eller små formar. Ställ kallt i minst 2 timmar. Garnera med bär vid serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg