fredag 30 september 2011

Grillad kyckling med ugnsrostade rotfrukter och enkel avokadoröra

ca 4 portioner
4 kycklingfiléer
3 stora rödbetor
3 morötter
3 palsernackor
1/2 rödlök
1 liten kålrot
salt och peppar
ca 2 msk olivolja
ca 1 tsk honung

Marinad till kycklingen:
2 msk soya
1-2 tsk pressad lime
2 tsk grillkrydda

Avokadoröra:
1 avokado
1 dl crème fraiche
lite salt och peppar
lite pressad citron

Lägg kycklingfiléerna i en bunke. Häll över marinaden. Låt stå så länge som möjligt.

Skala och skär rotfrukterna i lagom stora bitar. Lägg bitarna i en bunke. Krydda med salt, peppar, olivolja och lite honung. Blanda allt ordentligt. Tänk på att inte ta för mycket olivolja utan bara så mycket så att alla bitar blir "inkletade" - det ska inte rinna ifrån grönsakerna. Häll över allt i en långpanna och rosta i ugnen i 30-45 minuter, 225 grader. Tänk på att rödbetorna gärna färgar av sig på "allt". För att undvika att alla grönsaker blir röda kan man krydda och olja in rödbetorna i en egen bunke.

Rör under tiden ihop ingredienserna till avodadoröran:
Mosa avokadon och blanda den med crème fraiche. Krydda.

Börja grilla kycklingen när det är ca 15 minuter kvar tills rotfrukterna är färdiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg