ca 4 portioner
4 kycklingfiléer
3 stora rödbetor
3 morötter
3 palsernackor
1/2 rödlök
1 liten kålrot
salt och peppar
ca 2 msk olivolja
ca 1 tsk honung
Marinad till kycklingen:
2 msk soya
1-2 tsk pressad lime
2 tsk grillkrydda
Avokadoröra:
1 avokado
1 dl crème fraiche
lite salt och peppar
lite pressad citron
Lägg kycklingfiléerna i en bunke. Häll över marinaden. Låt stå så länge som möjligt.
Skala och skär rotfrukterna i lagom stora bitar. Lägg bitarna i en bunke. Krydda med salt, peppar, olivolja och lite honung. Blanda allt ordentligt. Tänk på att inte ta för mycket olivolja utan bara så mycket så att alla bitar blir "inkletade" - det ska inte rinna ifrån grönsakerna. Häll över allt i en långpanna och rosta i ugnen i 30-45 minuter, 225 grader. Tänk på att rödbetorna gärna färgar av sig på "allt". För att undvika att alla grönsaker blir röda kan man krydda och olja in rödbetorna i en egen bunke.
Rör under tiden ihop ingredienserna till avodadoröran:
Mosa avokadon och blanda den med crème fraiche. Krydda.
Börja grilla kycklingen när det är ca 15 minuter kvar tills rotfrukterna är färdiga.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar