4 små portioner
3 dl grädde
1,5 gelatinblad
3 msk strösocker
1 vaniljstång
Strövargodis:
1,5 dl havregryn
ca 40 g smör
1 msk muscovadoråsocker
1/2 msk vaniljsocker
(eller 1,5 msk annat socker eller sirap)
Lägg gelatinbladen i vatten en stund.
Koka upp grädden tillsammans med en vaniljstång med ett litet snitt i. Tillsätt det mjuka gelatinbladen och rör runt tills det smält ordentligt. Häll upp i portionsformar och ställ kallt i minst 2-3 timmar.
Strövargodis:
Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt havregryn och socker. Rör runt. "Stek" tills det börjar få lite färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Strö strövargodiset över pannacottan vid servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar