4 små portioner
3 dl grädde
1,5 gelatinblad
3 msk strösocker
1 vaniljstång
Strövargodis:
1,5 dl havregryn
ca 40 g smör
1 msk muscovadoråsocker
1/2 msk vaniljsocker
(eller 1,5 msk annat socker eller sirap)
Lägg gelatinbladen i vatten en stund.
Koka upp grädden tillsammans med en vaniljstång med ett litet snitt i. Tillsätt det mjuka gelatinbladen och rör runt tills det smält ordentligt. Häll upp i portionsformar och ställ kallt i minst 2-3 timmar.
Strövargodis:
Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt havregryn och socker. Rör runt. "Stek" tills det börjar få lite färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Strö strövargodiset över pannacottan vid servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar