4 portioner
1 citron
100 g mascarpone
1 tsk vaniljsocker
3 stora päron
40 g smör
2 msk flytande honung
1/2 tsk mald kardemumma
Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut 1,5 msk saft. Blanda citronskal och -saft med mascarpone och vaniljsocker. Ta i lite citronsaft åt gången - det blir lätt ganska så surt.
Skala och kärna ur päronen. Klyfta och skiva dem tunt.
Stek päronskivorna i smöret. Tillsätt honung och kardemumma och låt steka ca 2 minuter. Vänd päronen då och då så att de inte bränns.
Servera päronen varma med mascarponekrämen.
tisdag 27 september 2011
Smörstekta päron med mascarponekräm
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar