4 portioner
1 citron
100 g mascarpone
1 tsk vaniljsocker
3 stora päron
40 g smör
2 msk flytande honung
1/2 tsk mald kardemumma
Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut 1,5 msk saft. Blanda citronskal och -saft med mascarpone och vaniljsocker. Ta i lite citronsaft åt gången - det blir lätt ganska så surt.
Skala och kärna ur päronen. Klyfta och skiva dem tunt.
Stek päronskivorna i smöret. Tillsätt honung och kardemumma och låt steka ca 2 minuter. Vänd päronen då och då så att de inte bränns.
Servera päronen varma med mascarponekrämen.
tisdag 27 september 2011
Smörstekta päron med mascarponekräm
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar