Originalreceptet till denna soppa är med bara rödbetor, men idag testade jag att ta hälften rödbetor, hälften potatis - det fungerade alldeles utmärkt också.
450 g rödbetor (eller hälften rödbetor, hälften potatis
1 vitlöksklyfta
9 dl vatten
3,5 msk kycklingfond
1 msk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar
12 prinskorvar
1 msk smör
2 dl gräddfil
bröd att servera till
Skala och riv rödbetorna och vitlöksklyftan fint.
Koka upp vatten, kycklingfond, vinäger, rödbetor och vitlök. Låt koka upp sakta och puttra i 5 minuter. Smaka av med ca 3 krm salt och 1 krm peppar.
Klipp upp prinskorvsändarna och stek korvarna ca 5 minuter.
Servera soppan varm med prinskorv, en klick gräddfil och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar